هورمون چه تاثیری بر سلامت و زیبایی پوست و مو دارد؟

تاثیر هورمون بر پوست و مو

در این موضوع هیچ شکی نیست که داشتن سلامت پوست و مو یکی از موارد مهم برای افراد خصوصا خانم‌هاست. این دو از اجزای بدن ارتباط زیادی با زیبایی چهره دارد. با وجود این، افراد زیادی با استفاده از روش‌های مختلفی مانند ماسک صورت یا لایه‌برداری پوست زیبایی را به چهره خود اضافه می‌کنند. شاید برای شما سؤال باشد که تاثیر هورمون بر پوست و مو تا چه اندازه می‌تواند از نظر علمی تأیید شده باشد؟

آشنایی با تاثیر هورمون بر پوست و مو

هر کدام از هورمون‌های بدن می‌توانند علاوه بر مشکلات داخلی بر روی زیبایی و سلامت پوست و مو نیز تاثیر گذار باشند. طبق تحقیقات و تجربه‌های افراد، اختلالات هورمونی در اغلب اوقات با تغییر ظاهر پوست و مو همراه می‌شوند. در ادامه با تاثیر هورمون بر پوست و مو و انواع آن بیشتر آشنایی خواهید شد.

تاثیر هورمون انسولین بر زیبایی پوست و مو

اگر در ترشح هورمون انسولین اختلالی به وجو بیاید بیماری دیابت خود را در بدن نشان می‌دهد. خود بیماری دیابت باعث می‌شود اجزای اصلی بدن مانند پوست و مو تحت تاثیر قرار بگیرد. تاثیر هورمون انسولین و اختلال آن باعث می‌شود پوست صورت قرمز و رنگ‌دانه‌های در چهره فرد دیده شود.

هورمون استروژن

یکی از هورمون‌های اصلی و مهم بدن هورمون استروژن است. اگر اختلالی در این هورمون به وجود بیاید میزان تولید «کلاژن» و «هیالورونیک اسید» در پوست نیز کاهش پیدا می‌کند. با به وجود آمدن این مشکل پوست دچار چین و چروک و لک‌های صورت خود را نشان می‌دهند. بنابراین هر چقدر تعادل در هورمون استروژن وجود داشته باشد، زیبایی پوست و مو نیز بیشتر خود را نشان می‌دهد.

علایم اختلال در هورمون استروژن نیز پیری زودرس، یائسگی زودرس و… است.

هورمون تستوسترون و تاثیرات آن بر پوست و مو

یکی از هورمون‌های اصلی در بدن مردان هورمون تستوسترون است که در غده‌های آدرنال و به میزان کمی نیز در تخمدان ترشح و تولید می‌شود. تاثیر هورمون بر پوست و مو و هورمون تستوسترون به میزان چربی تولید شده در بدن برمی‌گردد. به این معنا که هر چقدر این هورمون در بدن بیش از اندازه تولید شود باعث افزایش چربی در پوست و نمایان شدن جوش در نواحی صورت و سینه می‌شود. همچنین یکی دیگر از عوارض افزایش بیش از حد تستوسترون به وجود آمدن هیروسوتیسم است که موجب رشد موهای اضافی در قسمت‌های مختلف بدن خانم‌ها مانند پشت لب، کشاله ران، چانه و کناره صورت می‌شود.

کورتیزول: هورمونی که باعث خشکی صورت می‌شود؟

کورتیزول و تاثیر آن بر پوست و مو و کاهش و افزایش آن مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. یکی از علایم اختلال کورتیزول در بدن قرمز شدن پوست و تولید بیش از اندازه چربی در بدن است. اگر بخواهیم علایم اختلال کورتیزول را بدانیم باید گفت که زمانی که کورتیزول خون افزایش پیدا می‌کند بیماری به نام کوشینیگ به وجود می‌آید. از طرفی دیگر افرادی که کورتیزول خون‌شان کم شود بیماری آدیسون را در بدن خود مشاهده می‌کنند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله با تاثیر هورمون بر پوست و مو آشنایی پیدا کردید. ما به این نقطه می‌رسیم اگر که تعادل فعالیت هورمون‌ها در بدن شما برقرار باشد مشکلاتی مانند ریزش مو و اختلال در پوست خود مشاهده نخواهید کرد. حتی با رعایت یکسری موارد مانند ورزش و تغذیه سالم شما می‌توانید به تعادل هورمون‌ها در بدن کمک کنید و در نهایت زیبایی پوست و مو را در بدن خود تجربه کنید.

مدیر کیاوین
ارسال دیدگاه