انواع دمنوش گیاهی و خواص آن‌ها

انواع دمنوش گیاهی

انواع دمنوش گیاهی به نوشیدنی گفته می‌شود که از گل، ساقه، ریشه، دانه و یا پوست گیاهان در آن استفاده می‌شود و البته باید قابلیت حل شدن را در آب داشته باشد. این اجزای گیاهان می‌تواند به صورت خشک یا تازه مورد استفاده قرار بگیرد. مفهوم «دم کردن» بدین معناست که عصاره گیاه را در آب ریخته و به وسیله جوشاندن آن را به اصطلاح دم می‌کنیم.

انواع دمنوش‌های گیاهی از زمان‌های قدیم برای درمان و خوشبو کردن طعم غذاها تهیه می‌شده است. امروزه دمنوش‌ها در بین افراد حتی بیشتر از چای سیاه و چای سبز طرفدار پیدا کرده است. در این مقاله با دمنوش‌های گیاهی و طرز تهیه آن‌ها آشنا خواهید شد.

دمنوش بابونه

دمنوش گیاهی بابونه که با یک قاشق غذاخوری بابونه و دو لیوان آب جوش با شعله غیرمستقیم تهیه می‌شود، آرامش‌بخش اعصاب و مغز است. همچنین این دمنوش باعث تقویت معده و روده‌ها شده و در مادران نیز باعث افزایش شیر مادر می‌شود. ضد تب و لرز، سردرد، انگل، سنگ مثانه، بلغم و صفرا از خواص دیگر این دمنوش است.

دمنوش بابونه
دمنوش بابونه

دمنوش آویشن

خواص دمنوش تقویت اعصاب، تقویت بینایی،‌ بهبود عملکرد کبد، کلیه و معده،‌ بازکننده انسدادها، اشتها آور، ضد عفونی کننده و میکروب کش، ضد رطوبت بدن و تنگی نفس، افزایش شیر مادر، باز کردن گرفتگی‌های روده، ضد زکام‌، صفرا،‌ سرفه و آسم هستند. برای تهیه این دمنوش گیاهی خوشمزه می‌توانید یک قاشق غذا خوری آویشن را با دو لیوان آب‌جوش محلول کرده و اجازه بدهید با شعله غیرمستقیم دم بکشد و بعد نوش جان کنید.

دمنوش زنجبیل

زنجبیل یکی از گیاهان محبوب نه تنها در شرق ایران بوده است بلکه هم‌اکنون نیز در سرتاسر جهان از محبوبیت خاصی برخوردار است. این گیاه می‌تواند در رده انواع دمنوش گیاهی قرار بگیرد چرا که خواص بسیار زیادی نیز دارد.

عملکرد زنجبیل بدین صورت است که با مصرف آن به گونه‌ای که تازه باشد،‌ یا به شکل شربت زنجبیل و یا چای زنجبیل مصرف شده و بعد از آن در بدن گرما تولید می‌کند و سپس مواد سمی از طریق عرق کردن از بدن خارج می‌شود.

از خواص دیگر چای زنجبیل این است که هضم را بسیار آسان می‌کند و در رفع تهوع اثرات بسیار مثبتی دارد. در طب و درمان سنتی از چای زنجبیل برای گلو درد، سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده و به کار برده می‌شود. اگر اصول تهیه چای زنجبیل را بدانید کار برای درست کردن کار برایتان بسیار راحت خواهد بود. شما هم احتمالاً دیده‌اید که افراد پودر زنجبیل را در چای آماده می‌ریزند و این باعث می‌شود ذرات زنجبیل در آن حل نشده و حتی طعم ناخوشایندی به چای بدهد.

طرز تهیه دمنوش زنجبیل

  1. در مرحله اول پوست زنجبیل را کنده و به شکل ورقه‌های بسیار نازک برش دهید.
  2. در یک ظرف مناسب و تمیز آب را به جوش آورده و به محض جوش آمدن آن ورقه‌های زنجبیل را به آن اضافه کنید.
  3. شعله را کم کنید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آن را نگه دارید. بعد از آن می‌توانید چای موردنظرتان را نوش جان کنید.

دمنوش زیره سیاه

دمنوش زیره سیاه از آن دسته از انواع دمنوش های گیاهی است که خواص منحصر به فرد خود را دارد. این دمنوش لطیف کننده، بالا بردن فشار خون، افزایش شیر مادر، افزایش اشتها، درمان تنگی نفس، تقویت قلب و عروق و معده و دارای بسیاری از خواص‌های دیگر می‌باشد. برای تهیه این دمنوش یک قاشق مرباخوری زیره سیاه را در دو لیوان آبجوش محلول کرده و اجازه دهید با شعله غیرمستقیم دم بکشد و سپس میل کنید.

انواع دمنوش گیاهی دمنوش گل محمدی

یکی از بهترین دمنوش های گیاهی دمنوش گل محمدی است که خواص بسیار زیادی دارد و در بین افراد بسیار محبوب شده است. از خواص آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رفع گلو درد
  • رفع بوی بد دهان
  • کاهش وزن و تناسب اندام
  • درمان یبوست و غلبه بر هموروئید
  • حاوی ویتامین c
  • کاهش دردهای قاعدگی
  • کاهش دمای بدن و تب بری قوی
  • آرام‌بخش طبیعی
  • سم زدایی بدن
  • درمان‌کننده اختلالات تنفسی
  • درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • پاک کننده پوست
دمنوش گل محمدی
دمنوش گل محمدی

شما برای تهیه دمنوش گل محمدی نیازی به تجهیزات زیادی ندارید. کافی است دو فنجان گلبرگ گل محمدی تازه داشته باشید +‌ ۳ فنجان آب.

ابتدا قسمت‌های سفید رنگ انتهایی گلبرگ‌ها را جدا کرده، بعد گلبرگ‌ها را بشویید. سپس گلبرگ‌ها را به ظرف آب اضافه کنید و روی حرارت کم تا زیاد بگذارید تا به جوش بیاید. پس از ۵ دقیقه صبر کنید تا گلبرگ‌ها کاملاً بی‌رنگ شوند. چای را از روی اجاق برداشته و آن را از صافی رد می‌کنیم و بعد می‌توان اندکی عسل به آن اضافه کرده و آن را نوش جان کنید.

مدیر کیاوین
ارسال دیدگاه